Ez férfi munka volt!

Szerzo:
Feltoltve: 2015.március 29

Nyilván fanatikus szurkolóink már valamennyien tudják, tegnap idegenben, bravúros 4-1-es győzelmet aratott csapatunk a másodosztályú bajnokság huszonegyedik fordulójában.

Talán nem túlzás, ha azt állítjuk, a Soroksáron elért diadal többet ér számunkra, mint egy “szokványos” győzelem. Utoljára meglehetősen régen, még az előző (NB III-as) bajnokság hajrájában, május 17-én, Veszprémből (1-6) hoztuk haza mindhárom pontot. Azóta újoncként még nem sikerült egyszer sem idegenben nyernünk, csupán négy döntetlenre tellett erőnkből. Most végre megtört a jég! Méghozzá nem akármilyen találkozón …

A soroksári összecsapás első félidejében semmi jelen nem volt annak, hogy képesek leszünk bravúrra. Valljuk meg őszintén, ugyan a mezőnyben kiegyenlített meccset vívtunk a hazaiakkal, de a kapura sokkal veszélyesebbek voltak a házigazdák. Milinte Árpád azonban hozta szokásos remek formáját – csak ő tudja, miként volt képes Sándor István közeli fejesét hárítani -, így minimális hátránnyal tértünk pihenőre. Sajnos amiben a meccs előtt reménykedtünk, hogy Molnár Tibi gyorsaságát kamatoztatva megbonthatjuk a fővárosiak védelmét, abból semmi nem valósult meg az első 45 percben. Pedig érezhető volt, a soroksáriak hátsó alakzata, a rutinos Farkas Viktor hiányában igencsak bizonytalanul áll a lábán.

A szünetben aztán cseréltek szakvezetőink, és ez szerkezet-módosítással is járt. Gajdos Zsolt mellé érkezett Horváth Roland, így már két centert “tömhettek” a szélről belőtt labdákkal a társak. A levegőben és a földön is egyre többször zavarba hozták támadóink a hazaiakat, akik az egyenlítő gólunk után már képtelenek voltak tartani csatárainkat. Bakos Szabolcs és Molnár Csaba tökéletesen szolgálta ki a két, rendkívül nagy kedvvel játszó centert, Nyilasi Bálint immár végleg megszabadulva a “ránehezedő tehertől”, felszabadultan, kapura is veszélyesen, remekül futballozott. Domján Attila a középpályán stabilitást adott a gárdának, Szalai Tamás és Dulló Martin felváltva, buldogként tapadva a hazaiak legveszélyesebb játékosára, levegőt sem engedett Lovrencsics Balázsnak, a 19 éves Fényes Szabolcsról és Kocsis Gáborról lecserélték a soroksáriak két szélsőjét, Pál Andrást és Péter Antalt, Oldal Tibor pedig a pályára lépését követő percben, első labdaérintéséből gólt szerzett.

Győzelmünk végül akár fölényesebb is lehetett volna, de … De azért azt se felejtsük el, hogy 1-0-nál a szerencsére, pontosabban Milinte bravúrjára és Domján gólvonalról történő mentésére is szükségünk volt, hogy ne kerüljünk nagyobb hátrányba: 2-0-ról ugyanis már nem valószínű, hogy képesek lettünk volna a fordításra.

De hát ilyen futball, 2-0 helyett 1-1-re alakult az állás, s onnantól kezdve már csak egy csapat, az Aqvital FC Csákvár volt a pályán. Ez férfi munka volt fiúk!

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020