90. perc: Ferencváros-Aqvital FC Csákvár 5-0 (2-0)

Szerzo:
Feltoltve: 2015.március 4

Bár a Sport Televízió élőben közvetíti csapatunk ma esti Magyar Kupa negyeddöntőbeli mérkőzését, gondolva azokra, akik esetleg nem tudnak a tévé képernyője elé ülni, online közvetítésben számolunk be a találkozó történéseiről.

Bár még másfél óra múlva kezdődik csak az összecsapás, a két szakvezető már kihirdette kezdőcsapatát. A hazaiak mestere, Thomas Doll minden eddigi “fülest” megcáfolva nem második sorát küldte pályára, a Dunaújváros elleni szezonnyitón szerepelt csapatból csak a sérült Hajnal Tamás,  Varga Roland, Mateos és Somalia hiányzik. Ami a mi csapatunkat illeti, Wild Tamás és Varga Zoltán felépült sérüléséből és bekerült a kezdőbe a legutóbb csak csereként pályára lépő Bakos Szabolcs. A Békéscsaba ellen remeklő Milinte Árpádot Gelei Vince váltja a kapuban.

Ferencváros-Aqvital FC Csákvár 5-0 (2-0)

Groupama Aréna, 800 néző, vezeti: Karakó Ferenc (Tóth II. Vencel, Bozó Zoltán)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pavlovic, Ramirez – Gyömbér – Nagy D. (Varga R.), Gera (Csukics, 62.), Busai, Lamah – Böde (Somalia, 62.). Edző: Thomas Doll.

Csákvár: Gelei V. – Wild (Fényes, a szünetben), Szalai T., Dulló, Kocsis G. – Molnár Cs., Domján, Bakos (Molnár T., a szünetben), Varga Z. – Nyilasi B. – Gajdos (Horváth R.., a szünetben). Edző: Toldi Gábor.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a mieink tiszta kékben, a házigazdák fehérben léptek pályára.

6. perc: Először veszélyeztetett a Fradi: Lamah harcolt ki szögletet, a beívelés után Gera került helyzetbe, de10 méteres lövését Gelei Vince biztosan hárította.

8. perc: Továbbra is a tizenhatosunk előterében zajlik a játék, Gera átadását Busai 5 méterről, középről, senkitől sem zavartatva a kapu közepébe helyezte, 1-0.

12. perc: Bal oldali Fradi-szöglet után Gera lőhetett a tizenegyespontról, Gelei Vince ismét a helyén volt és magabiztosan védett.

Hihetetlennek tűnik, de a Groupama Arénában inkább hallatszik a Hajrá Csákvár, mint a Hajrá Fradi buzdítás! Ezért minden elismerésünk a csapatot idegenbe is elkísérő szurkolóinknak!

25. perc: Szöglethez jutottunk, de nem sikerült veszélyes helyzetet kialakítanunk, miután Gera begyűjtötte a labdát a tizenhatoson belül.

28. perc: Wild Tamás hozta a frászt a Fradi-hívőkre, 22 méteres lövése a jobb oldali kapufán csattant, a kipattanó pedig a berobbanó Gajdost becsapva a földön fekvő Dibusz kezében landolt.

Már időnként fütyül a Fradi-tábor, elégedetlenek kedvenceik játékával. Ugyanez nem mondható el a mieink teljesítményéről, hiszen a Molnár Csabáék csúsznak, másznak a siker érdekében.

33. perc: Böde birkózott ki magának egy helyzetet, félfordulatból, 10 méterről lőtt, Gelei Vince bravúrral tolta szögletre a labdát a bal felső sarok elől.

37. perc: Nincs szerencsénk: Busai lecsúszott lövését a leshatáron túl tartózkodó Böde az ötösről eltörte, szerencséjére éppen Lamah elé került a labda, aki 5 méterről a hálóba lőtt, 2-0.

41. perc: Bakos bal oldali szabadrúgását Dibusz kiöklözte, Domján 20 méterről, kapásból kapura tűzte, de Pavlovic blokkolta az ötösön a labdát.

43. perc: Bakos ezúttal jobbról végzett el szabadrúgást, a beívelését követően Pavlovic kifejelte a labdát, Kocsis Gábor pedig 25 méterről a léc fölé bombázott.

45. perc: Dilaver a tizenhatos jobb sarkáról célozta meg a bal felső sarkot, Gelei azonban a léc fölé tenyerelte a labdát.

Karakó játékvezető lefújta az első félidőt.

46. perc: Megkezdődött a második félidő. Mindkét csapat cserélt a szünetben, Varga Roland jött Nagy Dániel, Molnár Tibor Bakos Szabolcs, Fényes Szabolcs Wild Tamás és Horváth Roland Gajdos Zsolt helyére.

52. perc: Szöglethez jutottunk ugyan, de a jobb oldali beívelés után szabálytalanságot látott a játékvezető a tizenegyespontnál.

59. perc: Varga Roland bal oldali szöglete után Pavlovic csúsztatott, de a labda elkerülte a hosszú sarkot.

62. perc: Lamah jobb oldali szabadrúgása a hosszú saroknál a kapufáról éppen Busai elé pattant, aki 2 lépésről a hálóba helyezett, 3-0.

63. perc: Böde és Gera helyére Csukics és Somalia érkezett.

64. perc: Lamah indításával Ramirez lépett ki a védők közül és a balösszekötő helyéről, 10 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 4-0.

71. perc: Elfáradtunk: Csukics nagyszerűen tálalt Busai elé, aki középről, senkitől sem zavartatva, 14 méterről a jobb sarokba helyezett, 5-0.

73. perc: Óriási szépítési lehetőséget hagytunk ki: Molnár Tibor megverte a bal oldalon Dilavertet, pontosan gurított középre, Varga Zoltán azonban 8 méterről nem találta el a jobb sarkot.

80. perc: Domján 24 méteres lövése nem sokkal kerülte el a bal felső sarkot.

82. perc: Varga Rolandot sárga lapot érően buktatta Domján Attila.

86. perc: Varga Roland lesről indulva egyedül léphetett ki, de 15 méteres lövését Gelei hárította.

87. perc: Sakk-matt, de megúsztuk: Lamah bal oldali beadása Varga Roland támaszkodó lábáról pattant az alapvonalon túlra.

90. perc: A játékvezető lefújta a találkozót.

A Magyar Kupa negyeddöntőinek további eredményei:

Kisvárda-Szolnoki MÁV FC 1-3, Gyirmót-Újpest 0-0, Videoton-Pécs 2-1.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020