A Békéscsaba játszani akar, de … hol és mikor?

Szerzo:
Feltoltve: 2015.február 24

Még csak most kezdődött el a másodosztályú labdarúgó bajnokság tavaszi idénye, s bár az időjárás szebbik arcát mutatja a csapatok felé, mégis kérdésessé vált az egyik hét végi mérkőzés megrendezése. Az eredeti tervek szerint február 28-án, szombaton 14 órakor fogadta volna a feljutásra pályázó Békéscsaba kiesés rémétől fenyegetett csapatunkat, ám a Kórház utcai pálya elhúzódó felújítása miatt jelenleg nincs NB II-es meccs rendezésére alkalmas játéktér a Békés megyei városban.

A lila-fehér klub pályáját még az ősszel elkezdték felújítani – emiatt az idény utolsó hazai meccseinek pályaválasztói jogát el is cserélte a viharsarki gárda -, ám nem készült el a tavaszi rajtig. Emiatt az Előre „albérletbe” kényszerül az elkövetkező hetekben. Igen ám, de a kinézett gyulai sporttelep foglalt, lévén a Szeged NB II-es gárdája már augusztus óta kibérelte magának és a tavaszi első hat fordulóból ötször otthon játszik. Maradt volna a csabai műfüves pálya a február 28-i találkozóra, de az MLSZ-től származó információink szerint a játéktérnek nincs másodosztályú meccsre érvényes licence.

– Már januárban sejteni lehetett, hogy a csabai centerpálya nem készül el a meccs eredeti időpontjára, ám semmiféle értesítést nem kaptunk vendéglátóinktól – felelte honlapunk érdeklődésére a csákváriak technikai vezetője, Hegedűs Ferenc. – Ezek után a múlt héten én érdeklődtem a lila-fehér klubnál, hogy mire készüljünk a tavaszi második fordulót illetően. Akkor még a műfüves pályájukon akartak játszani, ám kiderült, NB II-es meccs rendezésére alkalmatlan. Pénteken értesítettek(!) és nem kértek, hogy vasárnap, Gyulán rendezik a meccset. Tudom, kis csapat vagyunk, de azért úgy gondolom, a szabályok mindenkire egyformán érvényesek: a helyszín és időpont-módosítást időben kell kérvényezni és abba bele kell egyeznie a másik félnek. Ezek után, hogy építsék fel heti edzés-programunkat Bognár Györgyék, hogy és mikorra szervezzük meg az utazásunkat, szállásunkat? Élet-halál küzdelmet folytatunk a bentmaradásért, ráadásul még állunk a Magyar Kupában, a jövő héten az Üllői úton lépünk pályára a Fradi ellen, majd fogadjuk a Szolnokot. Szóval nagyon nem mindegy nekünk, miként sűrűsödik össze a programunk.

Természetesen kíváncsiak voltunk a békéscsabaiak véleményére is, mire számíthatnak szurkolók a hét végi találkozót illetően.

– Mi mindenképpen szeretnénk játszani, éppen ezért a múlt héten minden papírt beadtunk az MLSZ-be a módosítást illetően – tudtuk meg az Előre technikai vezetőjétől, Oláh Imrétől. – Aláírt szerződésünk van a gyulai Grosics Akadémiával, hogy március 1-én 14 órakor ott fogadhatjuk a Csákvárt. Bár gyepszőnyegünket már leterítették a Kórház utcában, jelenleg még erősödni kell a fűnek, így a Mezőkövesddel is Gyulán meccselünk március 16-án, hétfőn. Előreláthatólag a Vasas elleni találkozóra (III. 28.) költözhetünk haza, a rangadót már mindenképpen otthon akarjuk megrendezni

Kerestük a Magyar Labdarúgó Szövetséget is, de csak annyit tudtunk meg Vida Gábortól, hogy a versenybizottság előtt van az ügy, így nem kíván elébe menni a keddi határozatnak.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020