Vége: Aqvital FC Csákvár-Ajka 2-2 (1-1)

Szerzo:
Feltoltve: 2014.november 21

Ma este az idei utolsó bajnoki összecsapáson lép pályára csapatunk. Ahhoz, hogy ne kerüljünk jelentős lépéshátrányba tavaszra a kiesés elleni harcban, mindenképpen nyernünk kell. Ehhez viszont szükségünk van szurkolóink támogatására is. Remélhetően minél nagyobb számban jönnek ki a ma esti meccsre és hangos szóval buzdítják játékosainkat. Hogy az a szurkolónk se maradjon le az eseményekről, aki nem tud jelen lenni a 19 órakor kezdődő talákozón, on-line közvetítésben számolunk be a mérkőzésről. – Az eltiltott Dulló Martin kivételével igazából mindenkire számíthatunk a ma esti meccsen – tudtuk meg az együttes vezetőedzőjétől, Toldi Gábortól. – Az elmúlt hetek sikertelensége érthető módon mázsás teherként nehezedik a játékosok vállára. A héten igyekeztünk oldani a futballistákban felgyülemlett feszültséget. Mindenki átérzi a meccs fontosságát, s remélem ezúttal a szebbik arcunkat mutatjuk. Ahogy szokás, egy órával a mérkőzés kezdete előtt a két szakvezető nyilvánosságra hozta kezdőcsapatát. Visszatért a kezdőtizenegybe a három hete, Gyirmóton megsérült Bakos Szabolcs, ellenben csak a kispadon kezdi a találkozót Mihály Dávid, Varga Zoltán és Nyilasi Bálint is. A másik oldalon kimaradt a múlt heti kezdőből Szabó Zsolt, miként csak a padon kapott helyet egykori játékosunk, Csordás Simon is.

Aqvital FC Csákvár-Ajka 2-2 (1-1)

Csákvár, 400 néző, vezeti: Takács János (Márkus, Demeter)

Csákvár: Szabó B. – Ambrus, Sötét, Kocsis G., Hajdú S., Köntös – Molnár T., Bakos Sz., Domján Horváth R., Gajdos. Edző: Toldi Gábor.

Ajka: Jánosa – Köles, Pákai, Zámbó, Horváth L. – Németh L., Varga G., Gunther – Merk, Sowunmi, Major N. Edző: Zoran Kuntics.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés: mi a szokásos sárga-kék csíkos mezben, a vendégek zöld-fehér szerelésben léptek pályára. A 11 éves Őri Milán kezdőrúgásával kezdődött a meccs, klubunk tehetséges fiatalja most ünnepli születésnapját..

2. perc: A vendégek jobb oldali szabadrúgása után Köleshez került a labda, aki a 11-es pontról alig lőtt a léc fölé.

5. perc: Hajdú remek indítása után Molnár Tibor a jobb oldali alapvonalig robogott, beadását azonban Zámbó szögletre mentette.

9. perc: Domján egy remek csellel csapta be védőjét a bal oldali vonal mellett, de beadása hosszúnak bizonyult a középen érkező Horváth Rolandnak. 11. perc: Gunther 23 méteres lövése méterekkel kerülte a jobb felső sarkot.

12. perc: Kocsis Gábort leküldte Takács játékvezető a pályáról, mivel vérző sebet vélt felfedezni rajta.

17. perc: Horváth Roland a felezővonalnál szépen fordult le védőjéről, majd hajszálpontos labdával indította Köntöst a bal oldalon, a szélső éles beadását Jánosa a kapujából kivetődve hárította.

20. perc: Parádés támadást futott a bal oldalon, Gajdos indításával Köntös robogott az alapvonal felé, futtából jól tekerte középre a labdát, Horváth Roland 7 méterről, estében centikkel lőtt a bal sarok mellé.

24. perc: Kocsis passzolta el magát a felezővonalnál, s a vendégek azonnal lekontrázták csapatunkat: Merk a jobb oldalról élesen tekert középre, és a labda a Sowunmival birkózó Sötétről a hosszú sarokba pattant, 0-1.

28. perc: Nagyon elcsúszott a védekezésünk, Sowunmi az ötös jobb sarkáról visszasarkalta a labdát, az előre húzódó Pákai pedig 8 méterről a bal oldali lécet találta el.

31. perc: Gajdos bal oldali beadását Horváth Roland 10 méterről csúsztatta a bal sarok mellé.

34. perc: Molnár Tibor elől a kapujából kifutó Jánosa még menteni tudott, de a labda Horváth Roland elé került, akit azonban Pákai buktatott a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Gajdos higgadtan helyezte a kapu közepébe, 1-1.

Az első félidő első fele egyértelműen az Ajkáé volt, s vezetése még úgy sem mondható érdemtelennek, hogy mi szereztük az ő góljukat is. Fél óra elteltével kezdtük el azt játszani, amit hazai pályán megszokott közönségünk, s ennek megérdemelt egyenlítés lett a vége.

46. perc: megkezdődött a második félidő. A folytatásra Domján Attila helyére Mihály Dávid érkezett csapatunkban.

47. perc: Horváth Roland fejelte le a labdát a tizenhatos vonalán Gajdos elé, aki azonban túl gyengén helyezett a bal sarok felé, Jánosa pedig így könnyedén védett.

48. perc: Óriási ziccert hibáztunk: Molnár Tibor mesterien tálalt a középen egyedül robogó Mihály Dávid elé, aki azonban a tizenhatosról, senkitől sem zavartatva a jobb sarok mellé lőtt.

49. perc: Molnár Tibor 23 méterről célozta meg a vendégek kapuját, lövése veszélyes csapódott le, de így is a léc fölött zúgott el.

55. perc: Gunther felívelt szabadrúgását Pákai 4 méterről fejelte a léc fölé.

57. perc: Ambrus Sándor rossz ütemű becsúszása sárga lapot ért.

58. perc: Gunther 22 méteres lövése kipattant Szabó Balázsról, érkezett Sowunmi és a fekvő kapus fölött a kapu közepébe emelt, 1-2.

59. perc: Bakos 20 méteres, lapos lövését szépen hárította Jánosa.

61. perc: Sowunmi mesterien vette át a labdát a jobbösszekötő helyén, hárman sem tudták lebirkózni, lövése már túljutott Szabó Balázson, de Kocsis a gólvonal elől még menteni tudott.

65. perc: Mihály Dávid indításával Molnár Tibor futott el a bal oldalon, keményen középre lőtte a labdát, Gajdos Zsolt Zámbótól sem megijedve, testi épségét sem kímélve, 10 méterről azonnal kapura bombázott, a labda pedig a vetődő Jánosáról a bal alsóba vágódott, 2-2.

66. perc: Varga Gábor ütésért sárga lapot kapott.

70. perc: A besárgult Varga Gábor helyére Lattenstein érkezett.

73. perc: Horváth Roland helyére Vargha Zoltán érkezett a hajrára.

84. perc: Németh 35 méteres szabadrúgása életveszélyesen csapódott lefelé, ám végül nem talált kaput.

Vége a mérkőzésnek.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020