Bemutatjuk ellenfelünket: FC Ajka

Szerzo:
Feltoltve: 2014.november 20

Holnap este az őszi idény tizenötödik, egyben utolsó bajnoki mérkőzésén lép pályára csapatunk. Ellenfelünk az FC Ajka együttese lesz.

A Veszprém megyei alakulat az előződ idényben a másodosztályú mezőny egyik meglepetésének számított. Bár “csak” a középmezőny elején végzett az akkor még Jákli Péter dirigálta gárda, több olyan eredményt ért el, mellyel felhívta magára a szurkolók figyelmét. Ennek ellenére a nyáron új szakvezető érkezett a klubhoz: Klement István dirigálásával ugyan győzelemmel kezdett az együttes, ám gyors egymásutánban kétszer is hármas vereség-sorozatba futott bele, így a mezőny végére sodródott. A kilencedik fordulóban, Szolnokon elszenvedett vereség után Klement István távozott, helyére egy (győztes) meccs erejéig visszatért Jákli Péter, majd Zoran Kunticsot nevezték ki vezetőedzőnek. Az egykori Fradi-játékosból lett edző irányításával egy, egy győzelem és vereség, valamint két döntetlen a csapat mérlege, s ezzel elmozdult a kieső helyekről. Jelenleg a tizenkettedik helyen tanyázik, öt ponttal gyűjtött többet nálunk.

Éppen ezért rendkívül fontos lenne, hogy pénteken este pont nélkül távozzon Csákvárról, ellenkező esetben jelentős lépéselőnybe kerülne tavaszra a kiesés elkerüléséért zajló versenyfutásban.

Több jól ismert labdarúgó is futballozik az együttesben. Sowunmi Thomast nem igazán kell bemutatni a magyar szurkolóknak, a csatár egykoron még a válogatottban is megfordult. Varga Gábor a Lombardban, a Vasasban, Győrben, Szombathelyen Lattenstein Norbert Siófokon és a Haldásban is szerepelt az élvonalban, Zámbó Bence tagja volt az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett utánpótlás-válogatottnak. Most is van egy korosztályos válogatott játékosa a klubnak, ám a Honvédtól kölcsönkapott Asztalos Dávid pénteken nem léphet pályára ellenünk, lévén legutóbb, a Zalaegerszeg ellen kiállították.

A találkozó 19 órakor kezdődik, a mérkőzést Takács János dirigálja, segítői Márkus Tamás és Demeter János lesznek.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020