Mentális okok vezettek a vasárnapi vereséghez

Szerzo:
Feltoltve: 2014.november 17

Vaásrnap fájó, 3-2-es vereséget szenvedtünk Balmazújvárosban. Ahelyett felzárkóztunk volna az előttünk lévőkhöz, még nőtt is is a lemaradásunk a bentmaradásért vívott küzdelemben riválisnak számító csapatokhoz képest. Az újabb kudarcról Toldi Gábor vezetőedzőt faggattuk.

Nem úgy indult a találkozó, hogy pont nélkül térünk haza.

– Valóban. Az első félidőben maximálisan megvalósítottuk elképzelésünket, gólokat szereztünk, helyzeteket dolgoztunk ki, szinte lefutballoztuk a hazaiakat – vélekedett az újváriso meccs első 45 percéről a szakvezető.

Aztán rémálommá vált a második félidő.

– A szünetben direkt felhívtuk a játékosok figyelmét, nincs még vége a meccsnek, nem nyertük meg még a találkozót. Továbbra is maximális koncentrációra van szükség a sikerhez. Ehhez képest … Kimentünk a folytatásra, a hazaiak gyorsan szépítettek, ettől ők vérszemet kaptak, mi pedig úgy megijedtünk, hogy azt se tudtuk, merre van az előre. Ugyan még 2-1-es vezetésünknél is sikerült azért két ziccert kidolgoznunk, de elhibáztuk őket, s ez végzetesnek bizonyult.

Sajnos nem először fordul elő, hogy így szétesik csapatunk játéka. Egy adott meccsen belül is képesek vagyunk parádés teljesítményre, majd néhány perccel később gyermeteg hibákra.

– Azt kell mondanom, mentális okai vannak az ilyen formaingadozásnak. Úgy nem lehet játszani, hogy valaki állandóan attól retteg, csak nehogy hibázzon. Védelmünk közepéről nagyon hiányzik egy igazi, karakteres játékos, aki a nehéz pillanatokban is megőrzi magabiztosságát, higgadtságát. A jelenleg ott szereplők sajnos a nyomás alatt rendszeresen összeroppannak, olyan bakikat követnek el, melyek aztán új és újabb hiákat generálnak.

Egy ilyen vereség után nem könnyű a talpraállás.

– Mese nincs, rendeznünk kell a sorokat és pénteken az Ajka ellen muszáj három pontot szereznünk. A csapat képes rá, nem egyszer bizonyította már, hogy több van benne. Csak egyszer végre 90 percig kellene jó teljesítményt nyújtani.

Balmazújvárosban Dulló Martin begyűjtötte ötödik sárga lapját, ő biztosan nem léphet pályára a pénteki szezonzárón.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020