Ki védi meg az edzőket? Az ominózus Ikarus-meccs partjelző lenget a mai bajnokin

Szerzo:
Feltoltve: 2014.október 24

Szakmai tanácsadónk, Bognár György fegyelmi ügye ugyan lezárult, ám azért nem lenne jó, ha szó nélkül tovább lépnénk, tovább lépne az MLSZ a történteken. Szakvezetőnk a pénzt befizette, de elvi kérdésére is jó lenne megoldást találni …

Továbbra is megoldatlan ugyanis a Magyarországon dolgozó edzők érdekvédelme. Az azért mégisaksc érthetetlennek tűnik, hogy a szakmai munkáért felelős személyeknek nincs egyetlen olyan fórumuk sem, ahol felemelhetnék szavukat az őt ért sérelmek, támadások miatt. Míg Vágó Attila, Gálhidi György, Tóth László, Véber György, Horváth Ferenc vagy éppen Bognár György (sorolhatnánk még a neveket) órákat tudna mesélni arról, hogy egyik vagy másik játékos, játékvezető, asszisztens milyen hangot enged meg magának – büntetlenül! – a kispadon helyet foglalókkal szemben, addig az edzőket sorozatban citálják a fegyelmi bizottság elé. Míg a klubok százezres, milliós büntetéseket fizetnek, ha az MLSZ valamelyik tisztségviselőjét “szájára veszi” a publikum, addig senki nem védi meg a trénereket, ha a játékos ordenáré módon kiszól az ellenfél kispadjának, ha a játékvezetők (illetve segítői) megengedhetetlen stílusban “szólnak be” a csapatot irányítóknak.

És egy újabb adalék, hogy mennyire nem nem figyelnek a szövetségben az “apróságokra”. A ma esti bajnoki mérkőzésünkön, a Mezőkövesd ellen az a két asszisztens lengetett volna, akikkel Bognár Györgynek vitája támadt az ominózus, Ikarus elleni Magyar Kupa-meccsen, s akik miatt megbüntette az MLSZ az egykori 50-szeres válogatott labdarúgót. Márton Zsoltot aztán csütörtökön levette a küldőbizottság, ám Mohos Milán, aki miatt kirobbant Mátyásföldön a szóváltás, Berger József játékvezető egyes számú asszisztenseként érkezik Csákvárra és közvetlenül a mi kispadunk elől segíti a dirigens munkáját.

Fotónk: illusztráció

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020