Ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül elhibázni

Szerzo:
Feltoltve: 2014.szeptember 14

Peches vereséget szenvedtünk pénteken este a Szeged gárdájával szemben. Az 1-0-ás vendéggyőzelem nem tükrözte híven a látottakat, s ezt rendkívül sportszerűen elismerte a Tisza-partiak szakvezetője is.

– A szerencsére is szükségünk volt a győzelemhez – nyilatkozta a találkozó után az egykori Fradi-játékosból lett edző, nyilas Elek.

Igaz, azt is hozzátette, ennyi helyzetet még egyetlen csapat ellen sem dolgoztak ki a bajnokság során, illetve ennyi helyzetet egyetlen ellenfelük sem alakított még ki az ő kapujuk előtt.  Na és itt van a macska elásva …

Hiába alakítottunk ki az első félórában zsinórban ziccereket a szegedi kapu előtt, képtelenek voltunk a hálóba találni. Még akkor is, amikor már az egyébként rendkívül jól védő Molnár Ferenc is verve volt – az alapvonalnál feküdt, ahogy Varga Zoli elhúzta mellette a labdát – képesek voltunk öt méterről a gólvonalon elvetődő védőt eltalálni a labdával. Ilyen luxust egyetlen csapat ellen sem engedhet meg magának senki. A szegediek pedig szép lassan átvészelték kezdeti nyomásunkat és kihúzták az első félidőt gól nélküli döntetlennel. A térfélcserét követően aztán húsz percig a vendégek irányították a játékot, s egy rögzített szituációt követően megszerezték a mindent eldöntő találatot is.

Nyilas Elek jól összerakta nyáron átalakított csapatát: rutinos tengelye (Tímár Krisztián, Máté Péter, Oláh Lóránt) félezernél is több élvonalbeli meccsel rendelkezik, a s az “öregek” remekül összefogják fiatalabb társaikat. Nálunk ezúttal sajnos nem volt átlagon felüli teljesítmény. A lelátóról úgy tűnt, ha másnap reggelig játszunk, akkor sem tudjuk a kapuba gyömöszölni a labdát. Pedig mentek, hajtottak fiataljaink, az akarásukra nem lehet panasz, de … De be kell látnunk, ami az NB III-ban jött magától, azért a másodosztályban vért kell izzadni. Itt már nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy 4-5 helyzetből szerzünk egy gólt.

Nem történt tragédia, hiszen játékunkban benne van a gól – akkor lenne igazán baj, ha helyzetet sem tudnánk kialakítani -, de sokkal jobban kell koncentrálnunk a folytatásban a kapuk előtt, ha nem akarjuk, hogy úgy emlegessenek minket a riválisok: jó kis csapat ez a Csákvár, csak nem tud nyerni.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020