Molnár Csaba: emlékezetes gól, 50 méterről

Szerzo:
Feltoltve: 2014.május 26

A hét végén, az idei utolsó előtti bajnoki fordulóban csapatunk a papírformának megfelelően magabiztos, 5-1-es győzelmet aratott a a már kiesett Tököl együttese ellen. Az összecsapásra kár is lenne több szót vesztegetni, hiszen annak ellenére osztálykülönbség volt a két gárda között, hogy vezetőedzőnk, Bognár György számos meghatározó játékost a kispadra ültetett. Egy momentum miatt azonban emlékezetes marad a találkozó …

Talán már mindenki a lefújást várta, mikor a 90. percben olyan gólt szerzett csapatunk, melyet ha nem a magyar harmadosztályban, hanem mondjuk a Bundesligában vagy éppen a Premier Leauge-ben születik, hetekig ismételnék a nemzetközi tévétársaságok.

Az ezen a mérkőzésen új szerepkörben, védekező középpályásként pályára lépő Molnár Csaba a kezdőkörben szerzett labdát, majd miközben közte és az alapvonal között legalább tucatnyi játékos helyezkedett a vendégek térfelén, kiszúrta, hogy az egyébként jól védő tököli hálóőr, Botlik Dániel kicsit kint áll a kapujából. Nem gondolkodott sokáig, 50 méterről azonnal ráemelte a labdát, mely a visszafutó portás minden igyekezete ellenére, a felső lécet szinte súrolva, akadálytalanul hullott a hálóba.

Parádés gól volt! Nem is a kivitelezés miatt érdemel elsősorban dicséretet Molnár Csaba – az már csak hab volt a tortán -, hanem a helyzetfelismerés miatt. Ahogy felnézett, amikor a felezővonalnál elé került a labda, ahogy észrevette a kínálkozó lehetőséget, ahogy elvállalta az 50 méteres emelést, mind, mind tanítani való volt.

No, ezért maradt emlékezetes az egyébként sima, 5-1-es győzelmünk.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020