Nem hibázhatunk Körmenden!

Szerzo:
Feltoltve: 2014.április 18

Még egyszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba … Még egyszer nem követhetjük el ugyan azt a hibát, mint két hete … Még egyszer nem szenvedhetünk vereséget egy kiesésre ítélt csapattól …
Kéte hete váratlan, fájó pofonba szaladtunk bele a szigetszentmiklósi műfüves pályán a kieső-jelölt Diósd ellen. Az akkori kudarcot múlt szombaton gyorsan sikerült feledtetni azzal, hogy legyőztük egyik legnagyobb riválisunkat. Az Andráshida elleni rangadón elért 3-1-es győzelem azt jelentette, hogy továbbra is a mi kezünkben maradt sorsunk irányítása, s leszakítottuk vetélytársunkat. Komoly üldözőből azonban így is maradt még kettő …
Amennyiben “behúzzuk” a kis-Haladás elleni elmaradt meccset – május 7-én fogadjuk a zöld-fehéreket -, a BKV Előre hat, a Budaörs hét pont távolságba kerül. Ez még úgy is megnyugtató előnynek tűnik, ha tisztában vagyunk vele, a közlekedésiekkel találkozunk a tavaszi idényben: május 10-én, itthon játsszuk a rangadót. Mindezen okfejtésnek azonban csak akkor van értelme, ha több “butaságot” nem követünk el, ha a papírforma-meccseken begyűjtjük a három pontokat.
Most például Körmenden. Szombaton 17 órakor a sereghajtó vendégei leszünk, s mindegy, hogy látványos futballal vagy fogcsikorgató küzdelemben – nem lebecsülve házigazdánkat -, de NYERNI kell. A tavaszi hét fordulóban a körmendiek öt vereséget szenvedtek el, s két alkalommal győztesen hagyták el a pályát. Ami feltűnő, hogy az élmezőnyhöz tartozó együttesek – függetlenül attól, hol rendezték a meccset – egyaránt “megszórták” őket: a Győr II. és a BKV Előre 6-6, a Budaörs és az Újbuda 4-4 alkalommal vette be hálóját. Figyelmeztető lehet viszont számunkra, hogy a múlt héten éppen annak a Diósdnak rúgtak három gólt – és nyertek idegenben -, amelytől mi két hete kikaptunk.
Eltiltás miatt egyetlen játékosát sem kell nélkülöznie vezetőedzőnknek, Bognár Györgynek a holnapi összecsapáson. Ősszel Varga Zoltán kettő és Csordás Simon góljaival 3-0-ra nyertünk a Körmend ellen. Hasonló eredménnyel most is kiegyeznénk.
A hét vége menetrendje – szombat, 17 óra: Nagyatád-Dorog, Balatonfüred-BKV Előre, Mosonmagyaróvár-Diósd, Veszprém-Budaörs, Csepel-Újbuda, Andráshida-Győri ETO II.
Vasárnap, 17: Haladás II-Tököl.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020